EXTRACTION AND CHARACTERIZATION OF PECTIN FROM PASSION FRUIT (PASSIFLORA EDULIS L.) USING CHLORIDE ACID SOLUTION

Article History

Submited : March 17, 2022
Published : April 22, 2022

Pectin is a natural substance found in most food crops. In general, pectin extraction uses mineral and organic acids, such as sodium hexametaphosphate acid, sulfuric acid, hydrochloric acid, acetic acid, nit citric, and citric acid. The study aimed to obtain the concentration of HCl, which gave the best value for the physical and chemical properties of passion fruit pectin. This study was a completely randomized design. The tested factor was 400 ml HCl solution with five treatment levels of HCl concentration: 1 N; 1.5 N; 2 N; 2.5 N; and 3 N. Each treatment was repeated three times, and therefore 15 experimental units were tested. The variables observed were pectin yield, methoxyl content, galacturonic content, esterification degree, clarity, water content, and ash content. The results showed that the 2.5 N HCl concentration resulted a yield value of 27.47%, methoxyl content 5.20%, galacturonic content 121.62%, esterification degree 24.26%, clarity 14.65%, water content 4.37 %, and 0.54% ash content, so the 2.5 N HCl concentration was the HCl concentration that gave the best effect on the physical and chemical properties of passion fruit pectin extraction.

Abdillah, A. 2006. “Aktivitas Antiproliferasi Ekstraksi Air Daun Sisik Naga (pyrrosia nummularifolia (Sw.) Ching) terhadap Sel Lestari Tumor Hela secara In Vitro”. Skripsi. Fakultas Kedokteran Hewan. Institut Pertanian Bogor, Bogor.

Ahmad. 2017. Ekstraksi Pektin Pod Husk Kakao Secara Basah Menggunakan Asam Klorida dengan Berbagai Variasi Suhu. [Skripsi]. Fakultas Pertanian, Universitas Tadulako.
Akhmalludin, Kurniawan, dan Arie. 2009. Pembuatan Pektin dari Kulit Coklat dengan Cara Ekstraksi. Universitas Diponegoro: Semarang.
Budiyanto, A., dan Yulianingsih. 2008. ”Pengaruh Suhu dan Waktu Ekstraksi Terhadap Karakter Pektin dari Ampas Jeruk Siam (Citrus nobilis L.)”. Balai Besar Penelitian dan Pengembangan Pascapanen Pertanian: Bogor.
Delvia, A. Damanik. dan Setiaty P. 2019. Ekstraksi Pektin dari Limbah Kulit Jeruk (Citrus sinensis) dengan Metode Ekstraksi Gelombang Ultrasonik Menggunakan Pelarut Asam Klorida (HCl). Jurnal Teknik Kimia USU. 8(2), 85.
Fakhrizal., R. Fauzi., dan Y. Ristianingsih. 2015. “ Pengaruh Konsentrasi Pelarut HCl pada Ekstraksi Pektin dari Kulit Pisang Ambon”. Jurnal Konversi. 4(2), 711.

Fitriani 2003. Ekstraksi dan Karakterisasi Pektin dari Kulit Jeruk Lemon (Citrus Medica Var Lemon). [Skripsi]. Jurusan Teknologi Industri.


Fitria, V. 2013. Karakterisasi Pektin Hasil Ekstraksi dari Limbah Kulit Pisang Kepok (Musa balbisiana ABB). [Skripsi]. Fakultas Kedokteran dan Ilmu Kesehatan, Universitas Islam Negeri Syarif Hidayatullah Jakarta
Gatot, S. H., A. Rahim. dan S. Kadir. 2016. Pectin Isolations from Dry Pod Husk Cocoa with Hydrochloride Acid. Department of Food Science, Faculty of Agricultural, Tadulako University, Palu
Hariyati, M. N. 2006. Ekstraksi dan Karakterisasi Pektin dari Limbah Proses Pengolahan Jeruk Pontianak (Citrus Nobilis Var Microcarpa). Institut Pertanian Bogor. Bogor.
Kesuma, N. K. Y., I W. R. Widarta., dan I D. G. M. Permana. 2018. Pengaruh Jenis Asam dan Ph Pelarut Terhadap Karakteristik Pektin dari Kulit Lemon (Citrus Limon). Jurnal Ilmu dan Teknologi Pangan UNUD. 7(4), 192-203
Laga, Suriana. 2000. Ekstraksi dan Isolasi serta Karakterisasi Pektin dari Kulit Buah Markisa (Passiflora edulis). Tesis. Program Pasca Sarjana. Universitas Gajah Mada.
Liew SQ, Chin Nl and Yusof YA. 2014. Extraction and characterization of pectin from passion fruit peels. Agriculture and Agricultural Science Proceedia. 2, 231-236.
Liew, S.Q., Chin Nl and Yusof YA. 2015. Citric Acid Extraction of Pectin from Tropical Fruit Peels of Passion Fruit, Dragon and Soursop. Journal of Food, Agriculture & Environment. 2(13), 45-51
Lumbantoruan D. I. P., Ginting S., dan Suhaidi I. 2014. Pengaruh Konsentrasi Bahan Pengendap dan Lama Pengendapan Terhadap Mutu Pektin Hasil Ekstraksi dari Kulit Durian, J.Rekayasa Pangan dan Pertanian. 2(2), 58-64.
Pardede, Antoni; Ratnawati, Devi; Martono Agus. 2013. Ekstraksi dan Karakterisasi Pektin dari Kulit Kemiri (Alleurites mollucana Wild). J. Media Sains. 5 (1), 66-71.
Prabowo, I.D.P. 2017. Optimasi Ekstraksi Pektin dari Air Rendaman dan Kulit Ari Kedelai Ditinjau dari Lama Waktu Perendaman Kedelai dan Lama Waktu Koagulasi Pektin. Tesis. Universitas Brawijaya. Malang
Ramdhan, A. E. dan Phaza, H. A. 2010. Pengaruh Konsentrasi etanol, Suhu dan Jumlah Stage pada Ekstraksi Oleoresin Jahe (Zingiber officinale Rosc.) Secara Batch. [Skripsi]. Universitas Diponegoro, Semarang.
Ranggana, S. 1977. Manual of Analysis of Fruit and Vegetable Products. McGraw Hill, New Delhi.
Schultz, T. H. 1965. Determination of the Degree of Esterification of Pectin In Methods in Carbohydrate Chemistry. 189-194. Academic Press, New York
Shaha, K. Ranajit, A.P. Nayagi, Punichelvana, dan A. Asrul. 2013. Optimized extraction Condition and Characterization of Pectin from Kaffir Lime. Research Journal of Agriculture and Forestry Sciences. 1(2), 1-11.
Slamet, S., B. Haryono dan Suhardi. 1984. Prosedur Analisa untuk Bahan Makanan dan Pertanian. Liberty, Yogyakarta.
Hutomo, G., Noviyanty, A., & Kristianingsih, R. (2022). EXTRACTION AND CHARACTERIZATION OF PECTIN FROM PASSION FRUIT (PASSIFLORA EDULIS L.) USING CHLORIDE ACID SOLUTION. AGROLAND The Agricultural Sciences Journal (e-Journal), 9(1), 21 - 28. https://doi.org/10.22487/agroland.v0i0.1217
Fulltext